De juiste E-bike kiezen

E-bike land is groot, heel groot. Er is een groot aantal merken E-bikes en de keuzemogelijkheden zijn enorm. We helpen u graag bij het kiezen van de juiste E-bike en vertellen waar u op moet letten. 


De juiste E-bike kiezen


 

Motoraandrijving 

Bij een elektrische fiets heeft u de keuze in een voorwielmotor, middenmotor en achterwielmotor. De plek van de motor is voor een groot deel bepalend voor de rijeigenschappen van de fiets. Elk type motor heeft zo zijn eigen voor- en nadelen.  

Elektrische fiets met voorwielmotor 

Voordelen: 

 • Dikwijls goedkoper dan andere elektrische fietsen 
 • De meeste modellen met een voorwielmotor zijn stiller dan andere types 
 • Minder onderhoudsgevoelig dan andere motoren 
 • Vaak de mogelijkheid voor een gesloten kettingkast 

Nadelen: 

 • Onder bepaalde omstandigheden kan het voorwiel doorslippen. Dit kan lastig zijn op zandwegen, bij sneeuw en bladeren op de weg 
 • Omdat de motor aan de voorzijde zit is sturen zwaarder en is de fiets aan de voorzijde lastiger op te tillen 
 • De trapondersteuning is minder krachtig en kan nadelig zijn op heuvelachtig terrein 

Elektrische fiets met middenmotor 

Voordelen: 

 • De motor werkt gelijk op het moment van trappen; u wordt gelijk ondersteund 
 • Hoe minder hard u trapt, hoe meer de fiets helpt. Dit is erg handig als u extra gewicht meeneemt zoals boodschappen of kinderen 
 • Omdat de motor in het midden zit is het gewicht gelijkmatig verdeeld. Daardoor is de fiets erg stabiel en is hij makkelijk op te tillen 
 • De motor zit niet in de weg bij het plakken van de voor- of achterband 

Nadelen: 

 • Storingsgevoeliger en duurder dan de andere type motors 
 • Hogere instaphoogte 
 • Elektrische fiets met achterwielmotor 

Voordelen: 

 • Geeft de meest natuurlijke rijbeleving 
 • Stuurt erg strak 
 • Is vaak lichter in gewicht dan andere type motors 

Nadelen: 

 • Omdat het gewicht aan de achterkant zit is de fiets lastiger te verplaatsen 
 • De achterband is niet zelf te verwisselen bij een lekke band. Hiervoor moet je langs een fietsenmaker, maar laten wij hier net specialist in zijn! 


Batterij
 

De fietsaccu is natuurlijk een belangrijk onderdeel van de elektrische fiets. Ook fietsaccu’s kunnen onderling van elkaar verschillen. Zo zijn er elektrische fietsen met een vaste accu en elektrische fietsen met een uitneembare accu. 

Uitneembare en vaste accu 

Een uitneembare accu kan overal mee naartoe genomen worden, dus ook naar binnen. Dit maakt het opladen gemakkelijker. Is uw stalling koud in de winter? Hier houdt een accu niet van. Bij een uitneembare accu kunt u de accu op een warme(re) plek leggen. Een nadeel van een uitneembare accu is dat deze diefstalgevoeliger zijn. Sommige uitneembare accu’s zijn op slot te zetten. Bij elektrische fietsen waarbij dat niet mogelijk is, is het raadzaam de accu mee te nemen. 
Het voordeel van een vaste accu is dat deze mooi in het frame weggewerkt kan worden. Een nadeel is dat er een stroompunt nodig is op de plek waar de fiets gestald wordt. 

Capaciteit accu 

De capaciteit van de accu bepaalt hoeveel kilometer u onder ideale omstandigheden kunt fietsen. Het is goed om bij het aanschaffen van een elektrische fiets na te gaan wat uw doel is met de fiets. Gebruikt u de fiets voor relatief korte afstanden of wilt u lange fietstochten gaan maken? Bij kortere afstanden volstaat een accu met een kleinere capaciteit. Deze zijn vaak goedkoper dan accu’s met een grote capaciteit. 

Garantie 

Een accu van een elektrische fiets vervangen is meestal niet goedkoop. Let bij het aanschaffen van een elektrische fiets op de garantie die gegeven wordt op de accu van de fiets. Onze medewerkers kunnen u hier goed over adviseren. 

 
Frame 

De houding waarop u op een elektrische fiets zit wordt bepaald door de geometrie van het frame. Zo zijn er elektrische fietsen met een actieve zithouding en elektrische fietsen waarbij u meer rechtop zit. Dan zijn er nog de verschillende type frames, zoals de diamantvormige frames, ook wel herenfietsen genoemd. Verder zijn er de lowstepmidstep en stagger frames. Bij de midstep en stagger frames is de bovenbuis verlaagd zodat op- en afstappen gemakkelijker gaat, met behoud van het sportieve uiterljk van een traditioneel frame. Bij fietsen met een lowstep frame gaat op- en afstappen het gemakkelijkst. 

 
Ervaring 

Misschien wel het belangrijkste bij het kopen van een elektrische fiets, is om u af te vragen wat u precies wilt gaan doen met de e-bike. Wilt u korte ritjes maken naar uw werk of boodschappen doen met de fiets, dan volstaat een eenvoudig, onderhoudsvriendelijk model elektrische fiets. Wilt u meer langere recreatieve tochten maken met een groter bereik dan zijn er veel andere modellen geschikter. Verder vinden wij het belangrijk dat u de fiets goed heeft kunnen testen voor u tot de koop over wilt gaan. Bij ons krijgt u de mogelijkheid een elektrische fiets goed te testen om zo zeker te zijn van uw aankoop! 


TerugDeel het met uw vrienden!


Overig nieuws

Prive een fiets leasen

Sinds kort is het ook mogelijk om via ons privé een fiets te leasen. Vrijwel elke fiets is te leasen.

November - GRATIS YEPP kinderzitje bij aankoop van een Cortina moederfiets

Heel de maand november ontvangt u bij aankoop van een Cortina Family fiets een GRATIS YEPP kinderzitje voor voorop of achterop de fiets!

Verklein de kans op diefstal

Elke dag worden er in Nederland gemiddeld 1400 (!) fietsen gestolen. Vooral de e-bike is hierbij een groot slachtoffer. Om diefstal te voorkomen is het belangrijk om uw fiets goed te beveiligen. We geven u graag enkele tips!

Fiets van de week - week 28

De 'Fiets van de week' is de Trek District+ 4 Lowstep

Product van de week - 24

Deze week een keer geen 'Fiets van de week', maar een 'Accessoire van de week', namelijk een fietsendrager. Graag vertellen we u wat meer over MovaNext Lux fietsendrager.

Fiets van de week - week 23

De 'Fiets van deze week' is de Cortina Transportfiets met 3 versnellingen - zwart

Fiets van de week - week 22

De 'Fiets van deze week' is de Cortina Common Family!

Zorgen voor de accu, het hele jaar rond

Bij een elektrische fiets is de accu een van de belangrijkste onderdelen. Als de accu niet werkt heeft u weinig aan uw elektrische fiets. Het goed onderhouden van de accu van uw elektrische fiets is dan ook erg belangrijk. Niet alleen in de winter, ook in de zomer is het belangrijk om de accu op de juiste manier te behandelen. Enkele tips:

Service en nieuwe artikelen

We leven met ons allen in een onzekere tijd. Toch zitten wij niet stil. Het is belangrijk bezig te blijven en we willen zolang het kan onze klanten goed van dienst zijn, de service blijven bieden die u van ons gewend bent. Zo bieden wij nog steeds onze haal- en brengservice aan en hebben we ons assortiment uitgebreid.

Maatregelen Corona

Iedereen heeft er momenteel mee te maken, het Coronavirus. Afgelopen maandag is er opnieuw een persconferentie gehouden waar nieuwe maatregelen verkondigd werden. Tot nu toe zijn wij nog steeds open, maar ook wij hebben de regels aangescherpt. 

Corona en verbouwing

De afgelopen dagen is er veel gebeurd in ons land. Voor veel mensen zien de dagen er ineens heel anders uit. Kinderen zijn thuis, men kan zelf niet meer naar het werk maar werkt thuis, veel mensen zijn door een verkoudheid verplicht om binnen te blijven... Op veel mensen heeft dit een heel grote impact, het raakt ons allemaal!

Verbouwing

Er wordt hard gewerkt aan een nieuwe winkel met werkplaats! 6 januari zijn wij gestart met de verbouwing van de winkel en werkplaats. Inmiddels is er in een gedeelte al een betonvloer gestort met daaronder vloerverwarming. Ook de nieuwe etalage met kozijnen zit er in. De nieuwe winkel met werkplaats zal een open uitstraling hebben waardoor het heel overzichtelijk is. Ook wordt er aan de zijkant een verdieping gezet waar kantine en kantoor komen. Benieuwd naar de vorderingen? Op onze Facebookpagina geven wij regelmatig een update. Tijdens de verbouwing zijn wij geopend tijdens onze standaard openingstijden!

De cadeaupas, dat geeft leuk weg!

Lastig om ieder jaar weer met een origineel cadeau op een feestje aan te komen? Dat hoeft nu niet meer met de cadeaupas! Bepaal zelf het bedrag wat op de pas moet komen te staan. Gegarandeerd een succesvol cadeau!

Openingstijden

Maandag:  Gesloten
Dinsdag:  08.30-12.30 en 13.30-17.30
Woensdag:  08.30-12.30 en 13.30-17.30
Donderdag:  08.30-12.30 en 13.30-17.30
Vrijdag:  08.30-12.30 en 13.30-17.30
Zaterdag:  08.30-16.00 uur
Zondag:  Gesloten
 
Op bid- en dankdagen zijn wij gesloten.

Wij hebben geen koopavonden.


Contactgegevens

Routebeschrijving


Facebook