Voordelen fietsen

Er zijn genoeg redenen om lekker de fiets te pakken. Sowieso voor ieders gezondheid; er zijn talloze voordelen te noemen. Dus, pak de fiets, geniet, en profiteer van alle bijkomende voordelen! 


Voordelen fietsen


 

Fietsen kan altijd en overal 

Nederland fietsland: dat heeft u vast wel eens gehoord. Nederland beschikt over zo’n 35.000 kilometer aan fietspaden. Genoeg te ontdekken dus. Fietspaden worden ook steeds beter onderhouden en breder aangelegd. Zo kunt u voor elk doeleinde de fiets pakken. 

Fietsen is goed voor de ontspanning en helpt tegen stress 

Tijdens het fietsen is het vaak mogelijk om even aan andere dingen te denken. Het lijf en ademhaling komen tot rust, maar ook uw hoofd komt tot rust. Tijdens het fietsen maakt u de stofjes endorfine en serotonine aan. Deze stofjes zorgen voor vermindering van het stressgevoel wat er kan zijn. 

Fietsen is duurzaam 

Fietsen is duurzamer dan het gebruiken van een auto: het scheelt niet alleen brandstof, ook de productie van een fiets kost veel minder energie dan die van een auto.  

Goed voor de weerstand 

Bewegen in het algemeen is al goed voor de weerstand, maar dan ook nog eens in de buitenlucht levert nog meer voordeel op. Het verhoogt de weerstand zodat u beter bestand bent tegen virussen en bacteriën.  

Tijdwinst 

Natuurlijk bent u niet overal sneller met de fiets als met de auto, maar in veel situaties kan het wel degelijk tijd schelen om de fiets te pakken. In een stad moet u de auto vaak parkeren in een parkeergarage, een fiets kan vaak dichterbij de bestemming geplaatst worden.  

Geld besparen 

Qua aanschafwaarde hoeft een auto niet eens meer te kosten als een fiets: aan goede (elektrische) fietsen kan namelijk ook een prijskaartje zitten. Na de aanschaf bespaart u echter wel kosten op andere zaken, zoals: benzinekosten, OV-kaart, parkeergeld. En wanneer u zo’n 30 minuten per dag intensief fietst maakt dit een abonnement op de sportschool eigenlijk overbodig.  

Ontdekken van mooie plekken 

Op de fiets ziet u toch meer van de omgeving dan wanneer u met een hogere snelheid met de auto op dezelfde weg rijdt. Daarnaast is het leuk om via de vele beschikbare fietsroutes nog meer mooie plekken te ontdekken waar u met de auto nooit zou komen. 

Spieropbouw 

Met het fietsen gebruikt u niet alleen uw benen en voeten. Er worden ook veel bijkomende spieren gebruikt tijdens het fietsen: onder meer om te sturen, in balans te blijven, om uzelf in positie te houden en om extra kracht te zetten. Wanneer u een half uur tot een uur per dag fietst is dat al voldoende voor het opbouwen van een goede conditie en sterkere spieren.  


TerugDeel het met uw vrienden!


Meer Nieuws

Prive een fiets leasen

Sinds kort is het ook mogelijk om via ons privé een fiets te leasen. Vrijwel elke fiets is te leasen.

November - GRATIS YEPP kinderzitje bij aankoop van een Cortina moederfiets

Heel de maand november ontvangt u bij aankoop van een Cortina Family fiets een GRATIS YEPP kinderzitje voor voorop of achterop de fiets!

Verklein de kans op diefstal

Elke dag worden er in Nederland gemiddeld 1400 (!) fietsen gestolen. Vooral de e-bike is hierbij een groot slachtoffer. Om diefstal te voorkomen is het belangrijk om uw fiets goed te beveiligen. We geven u graag enkele tips!

De juiste E-bike kiezen

E-bike land is groot, heel groot. Er is een groot aantal merken E-bikes en de keuzemogelijkheden zijn enorm. We helpen u graag bij het kiezen van de juiste E-bike en vertellen waar u op moet letten. 

Fiets van de week - week 28

De 'Fiets van de week' is de Trek District+ 4 Lowstep

Product van de week - 24

Deze week een keer geen 'Fiets van de week', maar een 'Accessoire van de week', namelijk een fietsendrager. Graag vertellen we u wat meer over MovaNext Lux fietsendrager.

Fiets van de week - week 23

De 'Fiets van deze week' is de Cortina Transportfiets met 3 versnellingen - zwart

Fiets van de week - week 22

De 'Fiets van deze week' is de Cortina Common Family!

Zorgen voor de accu, het hele jaar rond

Bij een elektrische fiets is de accu een van de belangrijkste onderdelen. Als de accu niet werkt heeft u weinig aan uw elektrische fiets. Het goed onderhouden van de accu van uw elektrische fiets is dan ook erg belangrijk. Niet alleen in de winter, ook in de zomer is het belangrijk om de accu op de juiste manier te behandelen. Enkele tips:

Service en nieuwe artikelen

We leven met ons allen in een onzekere tijd. Toch zitten wij niet stil. Het is belangrijk bezig te blijven en we willen zolang het kan onze klanten goed van dienst zijn, de service blijven bieden die u van ons gewend bent. Zo bieden wij nog steeds onze haal- en brengservice aan en hebben we ons assortiment uitgebreid.

Maatregelen Corona

Iedereen heeft er momenteel mee te maken, het Coronavirus. Afgelopen maandag is er opnieuw een persconferentie gehouden waar nieuwe maatregelen verkondigd werden. Tot nu toe zijn wij nog steeds open, maar ook wij hebben de regels aangescherpt. 

Corona en verbouwing

De afgelopen dagen is er veel gebeurd in ons land. Voor veel mensen zien de dagen er ineens heel anders uit. Kinderen zijn thuis, men kan zelf niet meer naar het werk maar werkt thuis, veel mensen zijn door een verkoudheid verplicht om binnen te blijven... Op veel mensen heeft dit een heel grote impact, het raakt ons allemaal!

Verbouwing

Er wordt hard gewerkt aan een nieuwe winkel met werkplaats! 6 januari zijn wij gestart met de verbouwing van de winkel en werkplaats. Inmiddels is er in een gedeelte al een betonvloer gestort met daaronder vloerverwarming. Ook de nieuwe etalage met kozijnen zit er in. De nieuwe winkel met werkplaats zal een open uitstraling hebben waardoor het heel overzichtelijk is. Ook wordt er aan de zijkant een verdieping gezet waar kantine en kantoor komen. Benieuwd naar de vorderingen? Op onze Facebookpagina geven wij regelmatig een update. Tijdens de verbouwing zijn wij geopend tijdens onze standaard openingstijden!

De cadeaupas, dat geeft leuk weg!

Lastig om ieder jaar weer met een origineel cadeau op een feestje aan te komen? Dat hoeft nu niet meer met de cadeaupas! Bepaal zelf het bedrag wat op de pas moet komen te staan. Gegarandeerd een succesvol cadeau!

Openingstijden

Maandag:  Gesloten
Dinsdag:  08.30-12.30 en 13.30-17.30
Woensdag:  08.30-12.30 en 13.30-17.30
Donderdag:  08.30-12.30 en 13.30-17.30
Vrijdag:  08.30-12.30 en 13.30-17.30
Zaterdag:  08.30-16.00 uur
Zondag:  Gesloten
 
Op bid- en dankdagen zijn wij gesloten.

Wij hebben geen koopavonden


Contactgegevens

Routebeschrijving


Facebook