Voordelen fietsen

Er zijn genoeg redenen om lekker de fiets te pakken. Sowieso voor ieders gezondheid; er zijn talloze voordelen te noemen. Dus, pak de fiets, geniet, en profiteer van alle bijkomende voordelen! 


Voordelen fietsen


Fietsen kan altijd en overal 

Nederland fietsland: dat heeft u vast wel eens gehoord. Nederland beschikt over zo’n 35.000 kilometer aan fietspaden. Genoeg te ontdekken dus. Fietspaden worden ook steeds beter onderhouden en breder aangelegd. Zo kunt u voor elk doeleinde de fiets pakken. 

Fietsen is goed voor de ontspanning en helpt tegen stress 

Tijdens het fietsen is het vaak mogelijk om even aan andere dingen te denken. Het lijf en ademhaling komen tot rust, maar ook uw hoofd komt tot rust. Tijdens het fietsen maakt u de stofjes endorfine en serotonine aan. Deze stofjes zorgen voor vermindering van het stressgevoel wat er kan zijn. 

Fietsen is duurzaam 

Fietsen is duurzamer dan het gebruiken van een auto: het scheelt niet alleen brandstof, ook de productie van een fiets kost veel minder energie dan die van een auto.  

Goed voor de weerstand 

Bewegen in het algemeen is al goed voor de weerstand, maar dan ook nog eens in de buitenlucht levert nog meer voordeel op. Het verhoogt de weerstand zodat u beter bestand bent tegen virussen en bacteriën.  

Tijdwinst 

Natuurlijk bent u niet overal sneller met de fiets als met de auto, maar in veel situaties kan het wel degelijk tijd schelen om de fiets te pakken. In een stad moet u de auto vaak parkeren in een parkeergarage, een fiets kan vaak dichterbij de bestemming geplaatst worden.  

Geld besparen 

Qua aanschafwaarde hoeft een auto niet eens meer te kosten als een fiets: aan goede (elektrische) fietsen kan namelijk ook een prijskaartje zitten. Na de aanschaf bespaart u echter wel kosten op andere zaken, zoals: benzinekosten, OV-kaart, parkeergeld. En wanneer u zo’n 30 minuten per dag intensief fietst maakt dit een abonnement op de sportschool eigenlijk overbodig.  

Ontdekken van mooie plekken 

Op de fiets ziet u toch meer van de omgeving dan wanneer u met een hogere snelheid met de auto op dezelfde weg rijdt. Daarnaast is het leuk om via de vele beschikbare fietsroutes nog meer mooie plekken te ontdekken waar u met de auto nooit zou komen. 

Spieropbouw 

Met het fietsen gebruikt u niet alleen uw benen en voeten. Er worden ook veel bijkomende spieren gebruikt tijdens het fietsen: onder meer om te sturen, in balans te blijven, om uzelf in positie te houden en om extra kracht te zetten. Wanneer u een half uur tot een uur per dag fietst is dat al voldoende voor het opbouwen van een goede conditie en sterkere spieren.  


TerugDeel het met uw vrienden!


Overig nieuws

Donkersteeg Tweewielers bestaat 10 jaar!


Fietsverlichting


Verklein de kans op diefstal

Elke dag worden er in Nederland gemiddeld 1400 (!) fietsen gestolen. Vooral de e-bike is hierbij een groot slachtoffer. Om diefstal te voorkomen is het belangrijk om uw fiets goed te beveiligen. We geven u graag enkele tips!

Openingstijden

Maandag:  Gesloten
Dinsdag:  08.30-12.30 en 13.30-17.30
Woensdag:  08.30-12.30 en 13.30-17.30
Donderdag:  08.30-12.30 en 13.30-17.30
Vrijdag:  08.30-12.30 en 13.30-17.30
Zaterdag:  08.30-16.00 uur
Zondag:  Gesloten
 
Op bid- en dankdagen zijn wij gesloten.


Contactgegevens

Routebeschrijving


Facebook