Zorgen voor de accu, het hele jaar rond

Bij een elektrische fiets is de accu een van de belangrijkste onderdelen. Als de accu niet werkt heeft u weinig aan uw elektrische fiets. Het goed onderhouden van de accu van uw elektrische fiets is dan ook erg belangrijk. Niet alleen in de winter, ook in de zomer is het belangrijk om de accu op de juiste manier te behandelen. Enkele tips:


Zorgen voor de accu, het hele jaar rond


Accu bewaren

Gebruiksaanwijzing

Er zijn verschillende soorten accu’s op de markt. In de gebruiksaanwijzing van uw fietsaccu staan aanwijzingen die voor uw specifieke accu van toepassing zijn.

Gebruik de juiste lader

Veel opladers lijken op elkaar. Als er meerdere mensen in een huis een elektrische fiets hebben is het handig om de laders te labelen. Zo weet u zeker welke lader bij welke fiets. Het gebruiken van een verkeerde oplader kan schade aan de accu veroorzaken

Juiste temperatuur

De omgevingstemperatuur heeft een grote invloed op de houdbaarheid van de accu. Accu’s houden niet van temperaturen onder de 10 °C en boven de 40 °C. Laat de fiets bij zomerse temperaturen ook niet te lang pal in de zon staan. De meest ideale temperatuur is kamertemperatuur in een droge omgeving.

Niet leeg opbergen

Als u uw fiets langere tijd niet gebruikt, zorg dan dat de accu nooit helemaal leeg gaat. Dit kan een diepontlading als gevolg hebben. Een diep ontladen accu kan niet meer opgeladen worden en moet vervangen worden. Bij een diepontladen accu komt vaak ook de garantie te vervallen.

Accu verwijderen

Als het mogelijk is, is het verstandig de accu van de fiets te verwijderen als deze de hele dag buiten staat, bijvoorbeeld op uw werk of op school. Ook als u de fiets vervoert op een fietsendrager kunt u de accu het beste verwijderen als dit mogelijk is. Bij een niet-verwijderbare accu kunt u proberen de fiets zo veel mogelijk binnen te stallen.

 

Accu opladen

Laden en ontladen

Om de accu in goede conditie te houden kunt u de accu het beste regelmatig laden en ontladen (niet geheel leeg laten lopen). Het liefst een keer per maand. Laad de fietsaccu niet na elke rit, zeker niet als u veel korte ritten maakt.

Temperatuur

Opladen op kamertemperatuur in een droge omgeving is het beste voor de accu.

 

Levensduur verlengen tijdens het fietsen

Bandenspanning

Als u de fietsenbanden op maximale spanning houdt (3,5 tot 4 bar) verbruikt de accu zo weinig mogelijk onnodige energie.

Versnelling

Zet de versnelling van uw fiets niet te hoog. Langzaam trappen – een te hoge versnelling bij een te lage snelheid – kost uw accu veel energie.

Schakelen

Probeer zo min mogelijk te schakelen. Voor de accu is het het beste als u een constante snelheid rijdt.

Contactpunten

Zorg ervoor dat de contactpunten droog zijn. Bijvoorbeeld wanneer u tijdens een tocht geschuild hebt voor de regen en daarbij de fietsaccu verwijderd heeft uit de houder.


TerugDeel het met uw vrienden!


Overig nieuws

Prive een fiets leasen

Sinds kort is het ook mogelijk om via ons privé een fiets te leasen. Vrijwel elke fiets is te leasen.

November - GRATIS YEPP kinderzitje bij aankoop van een Cortina moederfiets

Heel de maand november ontvangt u bij aankoop van een Cortina Family fiets een GRATIS YEPP kinderzitje voor voorop of achterop de fiets!

Verklein de kans op diefstal

Elke dag worden er in Nederland gemiddeld 1400 (!) fietsen gestolen. Vooral de e-bike is hierbij een groot slachtoffer. Om diefstal te voorkomen is het belangrijk om uw fiets goed te beveiligen. We geven u graag enkele tips!

De juiste E-bike kiezen

E-bike land is groot, heel groot. Er is een groot aantal merken E-bikes en de keuzemogelijkheden zijn enorm. We helpen u graag bij het kiezen van de juiste E-bike en vertellen waar u op moet letten. 

Fiets van de week - week 28

De 'Fiets van de week' is de Trek District+ 4 Lowstep

Product van de week - 24

Deze week een keer geen 'Fiets van de week', maar een 'Accessoire van de week', namelijk een fietsendrager. Graag vertellen we u wat meer over MovaNext Lux fietsendrager.

Fiets van de week - week 23

De 'Fiets van deze week' is de Cortina Transportfiets met 3 versnellingen - zwart

Fiets van de week - week 22

De 'Fiets van deze week' is de Cortina Common Family!

Service en nieuwe artikelen

We leven met ons allen in een onzekere tijd. Toch zitten wij niet stil. Het is belangrijk bezig te blijven en we willen zolang het kan onze klanten goed van dienst zijn, de service blijven bieden die u van ons gewend bent. Zo bieden wij nog steeds onze haal- en brengservice aan en hebben we ons assortiment uitgebreid.

Maatregelen Corona

Iedereen heeft er momenteel mee te maken, het Coronavirus. Afgelopen maandag is er opnieuw een persconferentie gehouden waar nieuwe maatregelen verkondigd werden. Tot nu toe zijn wij nog steeds open, maar ook wij hebben de regels aangescherpt. 

Corona en verbouwing

De afgelopen dagen is er veel gebeurd in ons land. Voor veel mensen zien de dagen er ineens heel anders uit. Kinderen zijn thuis, men kan zelf niet meer naar het werk maar werkt thuis, veel mensen zijn door een verkoudheid verplicht om binnen te blijven... Op veel mensen heeft dit een heel grote impact, het raakt ons allemaal!

Verbouwing

Er wordt hard gewerkt aan een nieuwe winkel met werkplaats! 6 januari zijn wij gestart met de verbouwing van de winkel en werkplaats. Inmiddels is er in een gedeelte al een betonvloer gestort met daaronder vloerverwarming. Ook de nieuwe etalage met kozijnen zit er in. De nieuwe winkel met werkplaats zal een open uitstraling hebben waardoor het heel overzichtelijk is. Ook wordt er aan de zijkant een verdieping gezet waar kantine en kantoor komen. Benieuwd naar de vorderingen? Op onze Facebookpagina geven wij regelmatig een update. Tijdens de verbouwing zijn wij geopend tijdens onze standaard openingstijden!

De cadeaupas, dat geeft leuk weg!

Lastig om ieder jaar weer met een origineel cadeau op een feestje aan te komen? Dat hoeft nu niet meer met de cadeaupas! Bepaal zelf het bedrag wat op de pas moet komen te staan. Gegarandeerd een succesvol cadeau!

Openingstijden

Maandag:  Gesloten
Dinsdag:  08.30-12.30 en 13.30-17.30
Woensdag:  08.30-12.30 en 13.30-17.30
Donderdag:  08.30-12.30 en 13.30-17.30
Vrijdag:  08.30-12.30 en 13.30-17.30
Zaterdag:  08.30-16.00 uur
Zondag:  Gesloten
 
Op bid- en dankdagen zijn wij gesloten.

Wij hebben geen koopavonden.


Contactgegevens

Routebeschrijving


Facebook