Verzekeringen

Fietsen naar uw werk, naar school, voor alledaags gebruik of om af en toe voor uw plezier te fietsen: fietsen geeft veel vrijheid. Helaas is schade aan uw fiets, of in het slechtste geval diefstal, niet geheel te voorkomen. Als u dit overkomt wilt u graag snel en goed geholpen worden. Met de ENRA-fietsverzekering kunt u uw fiets verzekeren. Dit kan een nieuwe of gebruikte fiets zijn. Ook uw accessoires kunt u meeverzekeren. 

Fietsverzekering en E-bike verzekering 

Voor uw fiets of e-bike zijn twee verzekeringspakketten mogelijk: 

  • ENRA Basis 
  • ENRA Optimaal 

ENRA Basis 

Als u uw fiets voordelig tegen diefstal wilt verzekeren is de ENRA Basis verzekering een goede keuze. Omdat uw fiets na verloop van tijd minder waard wordt, vindt bij ENRA Basis vanaf het eerste jaar afschrijving plaats. Als uw fiets gestolen wordt heeft u recht op de aanschafwaarde min de afschrijving. 

Afschrijving bij ENRA Basis dekking 

1e jaar: 15% 
2e jaar: 20% 
3e jaar: 25% 
4e jaar: 35% 
5e jaar: 50% 

Afschrijving accu bij ENRA Basis dekking 

Als u fiets wordt teruggevonden na diefstal én er zit schade aan uw accu als gevolg van de diefstal geldt een afschrijving van 1,5% per maand. 

Eigen risico bij de ENRA Basis dekking 

Bij de diefstaldekking heeft u geen eigen risico. 

 
ENRA Optimaal (diefstal of casco) 

Met de ENRA Optimaal kiest u voor de meest uitgebreide verzekering voor uw fiets. Hierbij kunt u kiezen voor ENRA Optimaal diefstal of ENRA Optimaal Casco: 

ENRA Optimaal diefstal 

Met de ENRA Optimaal diefstalverzekering bent u verzekerd tegen diefstal. Er vindt geen afschrijving plaats op uw fiets tijdens de verzekerde periode. Of uw fiets in het eerste of het laatste jaar van de verzekering wordt gestoten, bij ENRA Optimaal diefstal krijgt u een nieuwe, gelijkwaardige fiets vergoed. 

ENRA Optimaal casco 

Als u kiest voor ENRA Optimaal casco bent u verzekerd tegen diefstal en schade. Ook verhaalsrechtsbijstand, ongevallen opzittendenverzekering én ENRA Pechhulp Europa zijn standaard inbegrepen bij deze verzekering. 

Eigen risico bij ENRA Optimaal dekking. 

Bij de ENRA Optimaal diefstalverzekering heeft u geen eigen risico. Bij de cascoverzekering geldt een eigen risico van € 35,- per schade. 

ENRA Pechhulp Europa 

Pech met de fiets is niet fijn en komt nooit gelegen. De ENRA Pechhulp Europa zorgt ervoor dat u bij pech direct wordt opgehaald, samen met uw fiets, en uw wordt teruggebracht naar het beginpunt van uw fietsrit. De pechhulp repareert uw fiets niet! 

ENRA Pechhulp is geldig in heel Europa. Zij staan 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor u klaar. Bij de ENRA Optimaal casco is de pechhulp standaard meeverzekerd. 

Racefiets- en MTB-verzekering 

Onderweg kan uw racefiets of mountainbike best eens wat schade oplopen. Daarvoor is de racefiets- en MTB-verzekering van ENRA. Met de racefiets- en MTB-verzekering bent u verzekert voor: 

  • Diefstal uit een afgesloten ruimte 
  • Beroving 
  • Beschadiging 
  • Verhaalsrechtsbijstand 
  • Ongevallen opzittenden verzekering 
  • ENRA Pechhulp 24/7 

Bij diefstal heeft u een eigen risico van 20% van het verzekerde bedrag. Bij schade heeft u een eigen risico van 20% van het schadebedrag met een minimum van € 50,-. 

U bent niet verzekerd voor schade aan uw racefiets of MTB die ontstaan tijdens snelheidsritten of wedstrijden. Ook constructiefouten en normale slijtage zijn hierbij niet verzekerd. Diefstal van uw racefiets of MTB is alleen gedekt uit een afgesloten ruimte of bij beroving. 

ENRA Pechhulp Europa 

Pech met de fiets is niet fijn en komt nooit gelegen. De ENRA Pechhulp Europa zorgt ervoor dat u bij pech direct wordt opgehaald, samen met uw fiets, en uw wordt teruggebracht naar het beginpunt van uw fietsrit. De pechhulp repareert uw fiets niet! 

ENRA Pechhulp is geldig in heel Europa. Zij staan 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor u klaar. Bij de ENRA Optimaal casco is de pechhulp standaard meeverzekerd. 


TerugDeel het met uw vrienden!


Openingstijden

Maandag:  Gesloten
Dinsdag:  08.30-12.30 en 13.30-17.30
Woensdag:  08.30-12.30 en 13.30-17.30
Donderdag:  08.30-12.30 en 13.30-17.30
Vrijdag:  08.30-12.30 en 13.30-17.30
Zaterdag:  08.30-16.00 uur
Zondag:  Gesloten
 
In verband met zomervakantie zijn wij gesloten van 1 t/m 20 augustus 2024.
Op bid- en dankdagen zijn wij gesloten.


Contactgegevens

Routebeschrijving


Facebook